Egzotyczna pijana tarta.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Banany, kokos i ruuuuum. Rozgrzewająca tarta :-) polecam

  • 20 min

Składniki:

  • SPÓD:
    100 gr zimnej margaryny
    225 gr mąki pszennej
    1 jajko
    100 gr cukru pudru
    NADZIENIE:
    100 ml mleka
    100 gr wiórków kokosowych
    2 jajka
    125 gr cukru trzcinowego
    2 kieliszki rumu
    2 banany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Egzotyczna pijana tarta. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypać mąkę i cukier puder, wymieszać, w środku zrobić mały dołek, dodać jajko, ponownie wymieszać i dodać pokrojoną w kawałki margarynę. Wyrobić ręcznie gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na ok. 30 minut do lodówki.
  • 2. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i przenieść do wcześniej natłuszczonej margaryną formy. Na ciasto położyć papier do pieczenia następnie wysypać fasolę, która obciąży ciasto.
  • 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stC 15 minut, po tym czasie usunąć papier do pieczenia i piec jeszcze ok. 10 minut, aż do lekkiego zarumienia brzegów ciasta.
  • 4. Przygotować nadzienie. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodać wiórki kokosowe. Mleko zagotować i wlać do masy. Wymieszać oraz masę przenieść do garnka, lekko podgrzewać, aż masa trochę zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać rum i wymieszać.
  • 5. Nadzienie wylać na ciasto, banany obrać, pokroić w plastry i poukładać na wierzch tarty i zapiec 15 minut w piekarniku w 200stC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Rum Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować