Eton mess

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki deser z kilku składników, który kochają wszyscy: beza, śmietanka i owoce. Szybko i smacznie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml śmietanki 30%
    125 g serka mascarpone
    1-2 łyżki cukru pudru
    Kilka pokruszonych bezików
    Kilka całych bezików do dekoracji
    Garść malin
    Garść borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Eton mess - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania śmietanki dodajemy mascarpone.
  • 2. W pucharku układamy warstwowo: śmietankę z mascarpone, owoce i pokruszone beziki, śmietankę, owoce i beziki, przykrywamy śmietanką.
  • 3. Wierzch deseru dekorujemy owocami i całymi bezikami.

Porady

deser podajemy od razu, ponieważ jeśli postoi w lodówce bezy zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować