Dżem z marchewki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pychota. Kolor obłędny, smak cudowny.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g marchewki
    300 g cukru
    otarta skórka z dwóch pomarańczy + sok
    otarta skórka z cytryny + sok
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze i cytrynę wyszorować, osuszyć i otrzeć skórkę. Wycisnąć sok z owoców. Marchewki obrać, umyć i włożyć do garnka z wodą. Gotować do miękkości. Odcedzić. Rozdrobnić widelcem i dodać cukier, otartą skórkę z pomarańczy, z cytryny i sok. Podgrzewać. Jak cukier się rozpuści, przy pomocy blendera zmiksować marchewkę. Smażyć na mały ogniu ok. godziny. Często mieszać i pilnować , żeby dżem się nie przypalił. Dżem musi być gęsty, mocno odparowany. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować