Knedel można jeść na słodko, polany słodkim sosem, czekoladą, miodem, jogurtem lub lodami. Ale jest również doskonałym dodatkiem do dań wytrawnych jak na przykład gulasz, czy podany po prostu tak z sosem lub/i kawałkiem mięsa.
Użytkownik bymarenza
w dniu 16.03.2021 18:23 opublikował przepis:
Wspaniały w smaku i pięknie pachnący zdrowy dżem na kanapki, do ciasta lub ciasteczek . Przygotowanie dżemu marchewkowego jest bardzo proste i szybkie.
Użytkownik bymarenza
w dniu 15.03.2021 23:31 opublikował przepis:
Pyszny, wilgotny i mięciutki czosnkowo ziołowy chlebek. Pachnie nim w całym domu a jeśli zostanie choć trochę, na drugi dzień jest równie pyszny i wilgotny. Idealnie sprawdzi się również jako słona przekąska, nie trzeba go kroić, wystarczy odrywać po kawałku. Doskonale smakuje jako dodatek np: z zupą pomidorową.