Dżem z cukinii z galaretką

4.5 (142 ocen)

Bardzo smaczny dżem do pieczywa, albo do przekładania ciasta na zimno.

Składniki:

  • 5 kg cukinii bez łupek
    1,5 kg cukru
    3 płaskie łyżki kwasku cytrynowego
    2 galaretki cytrynowe
    3 galaretki pomarańczowe
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem z cukinii z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem z cukinii z galaretką 1. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Dżem z cukinii z galaretką 2. Cukinię dajemy do garnka do smażenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podsmażamy mieszając od czasu do czasu.
  • Dżem z cukinii z galaretką 3. Jak cukinia będzie trochę podsmażona to dodajemy cukier i kwasek cytrynowy i znowu smażymy.
  • Dżem z cukinii z galaretką 4. Na sam koniec wsypujemy galaretki i jeszcze trochę smażymy, aż woda trochę odparuje.
  • Dżem z cukinii z galaretką 5. Dżem wyciągamy z piekarnika i przekładamy do słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować