Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią

0 (0 ocen)

Na próbę zrobiłam tylko kilka słoiczków. ale już wiem że ta kombinacja na stałe zagości wśród moich przetworów. Konsystencja dżemu jest kremowa z wyczuwalnymi kawałkami owoców.

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    60 g biszkoptów ( u mnie okrągłe )
    1 konfitur-fix ( 25 g )
    350 g cukru
    3 łyżki karmelu z wanilią ( w młynku )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i oberwać szypułki a potem pokroić je na kawałki i wrzucić do garnka. Biszkopty drobno rozkruszyć. Następnie wsypać cukier, konfitur-fix oraz biszkopty i karmel z wanilią i wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. Garnek postawić na dużym ogniu i od zagotowania gotować dżem 3 minuty ciągle mieszając. Gorącym dżemem napełnić słoiki i szczelnie zakręcić pokrywki. Dżem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować