Dżem malinowy

4.5 (196 ocen)

Pyszny, pachnący latem.

Składniki:

  • 4 kg malin
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny przepuścić dwa razy przez sokowirówkę lub rozgotować i przetrzeć przez sito, oddzielając w ten sposób pestki.
  • 2. Do miąższu dodać cukier i gotować dwie godziny, od czasu do czasu mieszać.
  • 3. Gorący dżem przełożyć do słoików, zamknąć, przykryć kocem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować