Dworska karkówka

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tak przyrządzona karkówka smakuje wybornie.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karkówka 1 kg
    Dżem żurawinowy 2 słoiczki
    Ketchup pikantny 2szt.(małe)
    Przyprawa do karkówki 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dworska karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w grube plastry, natrzeć dokładnie przyprawą i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem powstałym z wymieszania dżemu i ketchupu. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować