Duszony udziec

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina przepada za mięsem z indyka.

Składniki:

  • udziec z indyka
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka vegety
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    0,5 l bulionu z kostki
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Duszony udziec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od kości i myjemy. Olej, przyprawy i zioła mieszamy, nacieramy mięso. Zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Obkładamy pokrojonym czosnkiem. Chłodzimy 8 godzin.
  • 2. Mięso dusimy ok. 1,5 godziny, podlewając bulionem. Kroimy w plastry i jeszcze chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować