Duszona karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE .
Karkówkę myjemy i osuszamy . kroimy w większą kostkę i przyprawiamy przyprawą do mięs .
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso.
2.W między czasie przygotowujemy sobie warzywa obieramy marchew pietruszkę , cebule i czosnek . Wydrążamy środki nasienne z papryki , pieczarki , cukinię myjemy. Marchew i pietruszkę kroimy w plastry cebulę i porę w pół krążki , paprykę kroimy w paseczki a pieczarki i cukinię w pół plastry , czosnek przeciskamy przez praskę .
3.Do mięsa dokładamy marchew i pietruszkę dusimy pod przykryciem po 8 minutach dodajemy cebulę i por , dalej dusimy . Następnie pieczarkę i paprykę kolorową , mieszamy i dusimy na samym końcu dodajemy cukinię i doprawiamy do smaku wg uznania . Podajemy z kaszą lub ziemniakami lub jako ciepła kolacja z pieczywem .
Gotowe smacznego
Porady
warzywa powinny byc lekko al dente nie rozgotowane
Komentarze