Duet truskawkowo- bananowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak sama nazwa wskazuje jest to deser gdzie w duecie uzupełniają się dwa smaki -truskawki i banany. Do tego szczypta chrupiących orzechów w skorupce karmelowej i tylko zajadać się ze smakiem:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Warstwa bananowa:
    2 banany
    1 budyń cytrynowy-40 g.
    1,5 szklanki mleka
    1 łyżka cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    Warstwa truskawkowa:
    0,5 kg. truskawek mrożonych
    1 kisiel truskawkowy
    2 łyżki cukru
    1 szklanka wody
    Dodatkowo:
    2 łyżki posiekanych orzechów w skorupce karmelowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Duet truskawkowo- bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duet truskawkowo- bananowy 1. Obrane banany miksuję, dodaje budyń, pół szklanki mleka, mieszam, wlewam do szklanki gotującego mleka, gotuję budyń, lekko studzę. Truskawki rozmrażam, wraz z sokiem i cukrem doprowadzam do zagotowania, dodaje kisiel zmieszany z wodą, doprowadzam do zagotowania lekko mieszając, lekko studzę. Do pucharków nakładam warstwę bananową, na nią warstwę truskawkową, posypuję orzeszkami w karmelu. Można podać od razu lub dobrze schłodzone.

Porady

Nie polecam deseru pozostawiać na drugi dzień:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować