Drożdżowo - warzywne kanapki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gofry w wersji wytrawnej, na dodatek z warzywami smakują wyśmienicie posmarowane serkiem, z dodatkiem szynki z sałatką i pomidorkiem.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    15 dag mąki orkiszowej
    20 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka cukru
    300 ml ciepłego mleka
    2 dag drożdży
    garść kukurydzy konserwowej
    garść groszku konserwowego
    1/2 peczkapietruszki
    czerwona papryka
    2 łyżki oleju
    3 jaja
    szczypta soli

    PONADTO:

    zielona sałata
    szynka
    ser żółty w plastrach
    twarożek ziołowy
    pomidor
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Kanapki Przekąski

Drożdżowo - warzywne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, dodać ciepłe mleko - rozpuścic.
  • 2. Mleko z drożdżami połączyć z obiema mąkami, wyrobić miękkie ciasto. Przykryć i odstawić na 30 min.
  • 3. Pietruszkę umyć, drobno posiekać.
  • 4. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobniutką kosteczkę.
  • 5. Ciasto wymieszać z jajkami, solą i olejem. Wyrobić dokładnie.
  • 6. Dodać groszek , kukurydzę, paprykę i pietruszkę. Połączyć i odstawić na 10 min.
  • 7. Gofry piec na złoty kolor. Wystudzić na kratce.
  • 8. Podawać posmarowane twarożkiem ziołowym, z sałatką, szynką, serem żółtym, pomidorem i rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować