Z ciasta duńskiego, tak jak i z ciasta francuskiego, można wykonać dużą ilość smakołyków nie tylko słodkich, ale również wytrawnych.
0 (0 ocen)
Porady
Z ciasta duńskiego, tak jak i z ciasta francuskiego, można wykonać dużą ilość smakołyków nie tylko słodkich, ale również wytrawnych. Myślę, że ciasto duńskie jest dużo smaczniejsze niż francuskie. Mnie urzekła jego delikatna struktura, maślany smak i chrupiąca skórka. Doskonałe na drożdżówki, rogaliki, sakiewki, paszteciki i wiele innych specjałów. U mnie dziś przełożone budyniem i bakaliami, polane śmietanowym lukrem. Drożdżówka ma chrupiącą skórkę, w środku dobrze wyczuwalne bakalie oraz budyń. Jeśli zależy nam , żeby ciasto było bardziej widoczne niż u mnie, musi być grubiej rozwałkowane, (w przeciwnym wypadku ciasto w środku złączy się z budyniem, co nie ujmuje smaku). Będzie mi miło, jeśli polubisz mnie na facebooku.
Komentarze