Drożdzowe paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Drożdże wkruszamy do śmietany. Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy resztę składników. Dodajemy rozpuszczony zaczyn. Zagniatamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna obgotowujemy ją chwilę we wrzątku , jeśli nie przekładamy na patelnię i dusimy razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie i razem z wodą dodajemy do kapusty. Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Doprawiamy. Studzimy i drobno siekamy nożem lub za pomocą rozdrabniacza.
3. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Dzielimy na mniejsze prostokąty. Na brzeg kładziemy łyżkę farszu i zwijamy podobnie jak naleśnik.. Końce zlepiamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy do zrumienienia.
Porady
Farsz można przygotować z kapusty i pieczarek. Zamiast ciasta drożdżowego można użyć francuskiego.
Komentarze