Drożdżowe naleśniki z duszonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SKŁADNIKI CIASTA DOKŁADNIE WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ NA 2 GODZINY W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA. PO TYM CZASIE SMAŻYĆ NA ODROBINIE OLEJU NA ZŁOTY KOLOR. Z PODANEJ PORCJI WYCHODZI 10-12 SZTUK. GOTOWE POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
2.JABŁKA OBRAĆ I POKROIĆ W NIEWIELKĄ KOSTKĘ LUB PLASTERKI. PODSMAŻYĆ NA MAŚLE, DODAĆ CUKIER I ŚMIETANKĘ. DUSIĆ DO CZASU AŻ LEKKO ZMIĘKNĄ. PRZYPRAWIĆ CYNAMONEM I WANILIĄ, DODAĆ RODZYNKI.
Porady
DO JABŁEK WARTO DODAĆ ODROBINĘ ALKOHOLU (NP.RUMU). W ZALEŻNOŚCI OD ODMIANY JABŁEK TRZEBA MODYFIKOWAĆ ILOŚĆ DODANEGO CUKRU.
Komentarze