Drobna fasolka na rosole

4.5 (167 ocen)

  • 40 min

Smaczna z dodatkiem pieczywa.

  • 40 min

Składniki:

  • fasola (drobna) 3 szklanki
    cebula 2 szt
    rosół ok. 2 litry
    marchew 1-2szt
    majeranek
    koncentrat pomidorowy
    ketchup
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Drobna fasolka na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać, zalać wodą na ok 2 godz. i zagotować. Wodę odlać a fasolę zalać rosołem.Dodać obraną i pokrojoną marchew. Można dodać kostkę rosołową i gotować. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na małej ilości oleju, można lekko zrumienić. Dodać do fasoli. Pod koniec gotowania dodać majeranek.
    Doprawić do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami.
    Można dodać wędlinę. Fasolkę można podać jako zupę dolewając trochę wody albo rosołu albo dodać wędlinę i zrobić niby po bretońsku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować