Szybki barszczyk na rosole

4.48 (159 ocen)

  • 50 min

Do przygotowania barszczyku wykorzystałam rosół.

  • 50 min

Składniki:

  • burak czerwony 2-3 dość duże szt
    rosół ok 1,5 litra
    ziele angielskie ok 3 ziarna
    liść laurowy 1 duża szt
    majeranek 1 łyżka kopiasta
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Buraczki

Szybki barszczyk na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obierać i kroić, zalać wodą (potrzebna nam ilość) i gotować. Gdy buraczki się ugotują, odlać z nich wywar i dodać go do rosołu.

    Dodać przyprawy, trochę pogotować i doprawić do smaku. Jeśli przeszkadzają oczka na rosole można je zebrać.

    Podawać z uszkami, pierożkami, pasztecikami czy krokietami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować