Drobiowy przysmak z kabanosami, szpinakiem, pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Drobiowy przysmak z kabanosami, szpinakiem, pieczarkami, papryką, kukurydzą i fasolą - czyli bogactwo składników w ziołowej oprawie, dające wyśmienity smak.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5kg fileta z kurczaka
    0,5kg pieczarek
    0,5kg szpinaku (ja użyłam mrożonego rozdrobnionego)
    papryka czerwona
    cebula
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    3 długie kabanosy wieprzowe
    5 ziemniaków
    przyprawy: 2 łyżeczki oregano, majeranku, lubczyku; 1 łyżeczka czosnku granulowanego, złocistej przyprawy do kurczaka
    sól
    olej
    0,8l bulionu pieczeniowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Drobiowy przysmak z kabanosami, szpinakiem, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić. owinąć folią spożywczą i zostawić przez ok. 2h w lodówce.
    Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć osobno na odrobinie oleju z dodatkiem łyżeczki soli. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w talarki.
    Kurczaka wrzucić na zeszklone piórka cebuli. Dodać kabanosy i paprykę. Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Wsypać pieczarki, a następnie szpinak. Gdy mięso zmięknie, dodać ziemniaki. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Pod koniec gotowania wsypać kukurydzę i fasolę i gotować jeszcze ok. 5-7min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować