Strogonow drobiowy z pieczarkami i marynowaną papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany strogonow ma wyjątkowy smak i pyszne dodatki . Wykonanie go nie zajmuje zbyt wiele czasu , a znika w błyskawicznym tempie - co bardzo cieszy .

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 spore filety z piersi kurczaka -ok. 60 dag.
    1 cebula
    50 dag. pieczarek
    1 szklanka pokrojonej w kostkę papryki marynowanej
    300 ml. przecieru pomidorowego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    3 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    2 listki laurowe
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    1/2 szklanki wody
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dodatki

Strogonow drobiowy z pieczarkami i marynowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Strogonow drobiowy z pieczarkami i marynowaną papryką 1. Filety myję , osuszam , kroję w paski , posypuję przyprawą do mięs , mieszam . Pieczarki myję , osuszam , kroję na cztery części , cebulę kroję w pół plasterki . Na patelni podsmażam na rozgrzanym oleju mięso , przekładam do garnka . Na maśle podsmażam cebulę , dodaję pieczarki , podsmażam , dodaję do mięsa , podlewam wodą, dodaję listki laurowe , przyprawę Harissa , duszę na małym płomieniu do miękkości mięsa . Całość zalewam przecierem pomidorowym , doprawiam solą i pieprzem , duszę ok. 5 minut , próbuję, jeśli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą i pieprzem . Strogonow podaję posypany posiekaną natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować