Drobiowy brokułowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozdrobnione różyczki brokuła obgotować w lekko osolonej wodzie,wyjąć i ostudzić.
W misce połączyć obgotowanego brokuła,starty na dużych oczkach tarki ser cheddar,pokrojoną w drobną kostkę paprykę,serek śmietankowy,dodać 1 łyżeczkę granulowanego czosnku i 1/2 łyżeczki pieprzu,wymieszać.
2.Filety umyć,osuszyć przekroić na połowę nie docinając do końca
rozbić tak jak na kotlety.
W miseczce wymieszać przyprawy paprykę w proszku,sól,cebulę,oregano,pozostały czosnek i pieprz.
Natrzeć mięso z obu stron przygotowaną mieszanką.
3.Podłużną foremką o wymiarach 20 x 11 cm wysmarować olejem.
Dno i jej boki wyłożyć dwoma filetami kurczaka,na mięsie ułożyć
plastry szynki i masę brokułową,przykryć pozostałym płatem fileta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 30-35 minut.
Komentarze