Drobiowy brokułowiec

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Świetnie smakuje i apetycznie wygląda,idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 brokuł (ok.500 g)
    200 sera cheddar
    150 g serka śmietankowego
    3 filety kurczaka (pojedyncze)
    8 plastrów szynki konserwowej
    1/2 pomarańczowej papryki
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 łyżeczki mielonego pieprzu
    2 łyżeczki oregano
    2 łyżeczki granulowanego czosnku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cebuli granulowanej
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Ser

Drobiowy brokułowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozdrobnione różyczki brokuła obgotować w lekko osolonej wodzie,wyjąć i ostudzić.
    W misce połączyć obgotowanego brokuła,starty na dużych oczkach tarki ser cheddar,pokrojoną w drobną kostkę paprykę,serek śmietankowy,dodać 1 łyżeczkę granulowanego czosnku i 1/2 łyżeczki pieprzu,wymieszać.
  • 2. Filety umyć,osuszyć przekroić na połowę nie docinając do końca
    rozbić tak jak na kotlety.
    W miseczce wymieszać przyprawy paprykę w proszku,sól,cebulę,oregano,pozostały czosnek i pieprz.
    Natrzeć mięso z obu stron przygotowaną mieszanką.
  • 3. Podłużną foremką o wymiarach 20 x 11 cm wysmarować olejem.
    Dno i jej boki wyłożyć dwoma filetami kurczaka,na mięsie ułożyć
    plastry szynki i masę brokułową,przykryć pozostałym płatem fileta.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować