Drobiowe schabowe w czosnkowej marynacie

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Czosnkowa marynata sprawia, że schabowe są obłędnie pyszne i aromatyczne.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • MARYNATA:

    2 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstego jogutru greckiego
    5 ząbków czosnku
    2 jaja

    PONADTO:

    2 filety drobiowe
    mąka
    bułka tarta
    2 jaja
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Drobiowe schabowe w czosnkowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przeciąć wzdłuż na 2 części, rozbić na schabowe.
    Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
    Jogurt połączyć z majonezem, dodać czosnek.

    Mięso obtaczać w marynacie z obu stron, włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

    Zamarynowane schabowe obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować