Drób w pikantnie - miodowej marynacie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam do wszelkiego rodzaju części z drobiu: skrzydełek, piersi, pałek itd. zapiekanych w folii do pieczenia.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś kurczaka ze skórą: 2 sztuki
    - miód płynny: 4 łyżki
    - czerwona papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - papryka ostra w proszku: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - masło w kostce: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drób w pikantnie - miodowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś w miodowo-pikantnej marynacie 1. Mięso posypać solą. W miseczce wymieszać miód z papryką słodką i ostrą. Do foli wrzucić wiórki masła, położyć na nich mięso, łyżką na mięso nakładać marynatę. Mięso można odłożyć na jakiś czas do lodówki żeby naszło miodem i przyprawami. Zapiekać w piekarniku ok. 40 minut (w zależności od części drobiu różny czas). Dziesięć minut przed końcem naciąć folię, by skórka nabrała ładnego koloru. Na zdjęciu podane z ziemniakami i marynowanymi w occie prawdziwkami. Dobrze smakuje również z surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować