Dynia w miodowej marynacie

  • wyświetlono: 262 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wspaniały zapas na zimę.

profilowe
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Dynia 80 dag
Imbir
Ocet jabłkowy 150 ml
Woda 150 ml
Cynamon ½ laski
Goździki 3 szt.
Anyż 2 gwiazdki
Miód prawdziwy 15 dag

Sposób przygotowania przepisu:

Dynia w miodowej marynacie

  • 1. Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Dyniaocet jabłkowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-09enpuk

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Rydze w octowej marynacie

Jesienią w lesie łatwo o rydza,...

Dynia marynowana w occie winnym

Dodane przez: Serdenka

Dynia marynowana w occie winnym

Smaczny syrop i rewelacyjny smak...

Ogórki w miodowej zalewie

Dodane przez: mariwanna

Ogórki w miodowej zalewie

Chrupiące ogórki w miodowej zalewie

pomidory i chili w marynacie

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pomidory z chili w marynacie

Długo myślałam jak zagospodarować...

Dynia w lekkim syropie

Dodane przez: alaaa

Dynia w lekkim syropie

Taką dynią możemy zastąpić brzoskwinie...

Gotowe skarby w słoiczkach

Dodane przez: 2milutka

Skarby lasu w marynacie

Sarby lasu zamknięte w marynacie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE