Drażetkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto kruche posiekaj nożem i dokładnie
zagniec. Przełóż na blaszkę o wymiarach 25 na 38 cm.
2.Przygotuj masę serową. Żółtka utrzyj z cukrem, masłem i budyniem. Dodaj ser,przyprawę do sernika, pianę ubitą z białek i rodzynki. Masę
wyłóż na ciasto kruche. Piecz około godziny w temperaturze 180 stopni.
3.Przygotuj ciasto bakaliowe. Białka ubij z cukrem na sztywna pianę.
Wsyp j bakalie i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Piecz około 20
minut w temperaturze 180 stopni.
4.Schłodzoną śmietanę ubij, dodając roztopioną i przestudzoną
czekoladę oraz żelatynę. ¾ masy wyłóż na wystudzony sernik, przykryj
biszkoptem, resztą masy i posyp drażetkami.
Komentarze