Draniki kresowe z mięsem

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

placki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 cebula
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    jajko
    1 szkl mąki

    nadzienie
    250 g mięsa mielonego
    2-3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    jajko
    4-5 łyżek wody

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Draniki kresowe z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z cebulą, dodać przyprawy, jajko i mąkę jak na placki ziemniaczane.
    Mięso włożyć do blendera, dodać przyprawy, jajko i wodę, miksować.

    Na rozgrzanej patelni kłaść niewielkie porcje masy ziemniaczanej, rozpłaszczyć, położyć na środek małą łyżeczkę mięsa, rozpłaszczyć i przykryć masą ziemniaczaną, smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować