Dorsz z warzywami w cieście francuskim

4.51 (178 ocen)

  • 40 min

bardzo pyszna rybka w ciekawym wydaniu..

  • 40 min

Składniki:

  • 1.1płat ciasta francuskiego
    2.2filety z dorsza ok 35dkg
    3.1szt por średniej grubości,jedna marchew
    4.ser żółty starty 3duże łyżki
    5.sól ,pieprz ,zioła prowansalskie lub inne do posypania rybki
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z warzywami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s7tm17 1. filety kroimy na porcje ,solimy ,posypujemy ziołami,następnie panierujemy w mące i obsmażamy.
    2.
    na tłuszczu po rybce podduszamy marchewkę i pory
    3.płat ciasta francuskiego rozwijamy ,lekko równamy wałkiem.następnie na jednej połowie rozkładamy warzywka ,na to układamy rybkę ,na wierzch posypujemy serek .
    3.drugą połowę ciasta nacinamy w odstępach i zakładamy na farsz ,dociskamy po bokach ,smarujemy roztrzepanym żołtkiem i do pekarnika na 20 minut w temperaturze 190st ...SMACZNEGO!!
  • image-1th3ld9 2. tak wygląda po złożeniu ,brzegi należy ładnie uformować
  • image-1m17tc7 3. Po upieczeniu kroimy na porcje

Porady

jeżeli ktoś lubi to może dodać jakąs surówkę wedle uznania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować