Dorsz w płatkach migdałów

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dodatek płatków migdałów sprawia, że klasyczny obiad z rybą w roli głównej nabiera bardziej wykwintnego charakteru.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwica z dorsza - 400 g
    płatki migdałów - 100 g
    jajko - 1 szt.
    mąka ryżowa - 2 łyżki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Filet z dorsza

Dorsz w płatkach migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na 4 części i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. Kawałki ryby obtaczamy w mące ryżowej, następnie w rozmąconym jajku i płatkach migdałów.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami lub frytkami oraz surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować