Dorsz w płatkach migdałów i pestkach dyni

4.5 (147 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rozpływająca się w ustach ryba, otulona chrupiącą kołderką.. ;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PANIERKA::
    - płatki migdalów: 100 gramów
    - pestki dynii: 100 gramów
    - Jajko całe: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 100 gramów
    - czosnek staropolski: 1 szczypta
    - pieprz czosnkowy: 1 szczypta
    RYBA::
    - dorsz pokrojony na kawałki: 300 gramów
    - sól morska: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek- do smażenia: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Dorsz w płatkach migdałów i pestkach dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy w lodówce przez całą noc. Następnego dnia doprawiamy
    solą z obu stron.

    Na talerzyk wysypujemy mąkę, do pudełeczka wbijamy jajka, dodajemy do
    niego czosnek staropolski oraz pieprz czosnkowy, roztrzepujemy. Płatki
    migdałów oraz pestki dyni mieszamy ze sobą.
  • Dorsz panierowany 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.

    Rybę panierujemy w mące, następnie w jajku i na końcu w płatkach.
    Smażymy na złoty kolor.

    Doskonałe smakuje z frytkami i kapustą kiszoną. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki dyni Pestki Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować