Domowy sos do pizzy.

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, gęsty sos do pizzy z sezonowych pomidorów.

  • 6 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
    1 cebula
    główka czosnku
    pęczek bazylii
    2 łyżki oregano
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ajvar

Domowy sos do pizzy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte pomidory pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać czosnek oraz przekrojoną na ćwiartki cebulę. Gotować ok. 6 godzin na małym ogniu, dzięki czemu sos będzie gęsty. Dodać bazylię, oregano oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pogotować jeszcze z pół godziny. Zmiksować blenderem i na gorąco przełożyć do słoiczków. Odstawić do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować