Pijane babeczki słony karmel.

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Babeczki o smaku słonego karmelu, który nada im ajerkoniak. W sam raz do koszyczka wielkanocnego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    75 gram cukru pudru
    60 gram mąki pszennej
    60 gram mąki ziemniaczanej
    opakowanie cukru wanilinowego
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki likieru ajerkoniakowego słony karmel
    masło i bułka tarta do foremek
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Pijane babeczki słony karmel. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Stale ucierając wlewać powoli olej i ajerkoniak. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do foremek i piec 15 minut w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Mąka Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować