Domowy rosół z kaczki

5 (168 ocen)

Taki rosół z wiejskiej kaczki jest smaczny i aromatyczny, podczas gotowania aromat roznosi się po całym domu.

Składniki:

  • pół wiejskiej kaczki

    pęczek włoszczyzny

    1 cebulka

    5 ziaren pieprzu

    sól, pieprz

    vegeta
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Domowy rosół z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do większego garnka, dodajemy obrane i umyte warzywa oraz ziarna pieprzu. Wszystko zalewamy 3-4 litrami zimnej wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wsypujemy niewielką ilość Vegety. Rosół gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 2,5-3 godziny. Wlewamy dwie szklanki bardzo zimnej wody, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Rosół podajemy z makaronem.

Porady

Dolanie zimnej wody pod koniec gotowania sprawi że rosół nie będzie mętny tylko krystaliczny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować