Domowy chłopski garnek

4.48 (181 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne i sycące danie z dużą ilością przypraw.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g boczku
    350g kiełbasy
    1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    250g białej kapusty
    4 ziemniaki
    papryka słodka
    sól i pieprz
    2 liście laurowe
    1/2 łyżeczki cukru
    2 ziela angielskie
    kminek mielony
    majeranek
    tymianek
    estragon
    natka pietruszki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy chłopski garnek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i kiełbase pokroić w kostkę. Podsmażyć. Zdjąć z ognia. Cebulę pokroić w piórka, papryke w kostkę, dodać przeciśnięty czosnek - podsmażyć na małej ilości oliwy. Wrzucić do dużego rondla. Dodać kiełbasę, pokrojone w kostkę ziemniaki, kapustę w piórka i boczek z kiełbasą. Wrzucić liść laurowy i ziela angielskie.

    W osobnym naczyniu wlać ok 600-700 ml wody i wymieszać w niej dokładnie przyprawy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej). Wlać do rondla i wymieszać. Przykryć i gotować ok 25 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, ewentualnie jeszcze doprawić i chwilę podgotować do gęstości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować