Domowy burger z selerem

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki burger z dodatkiem selera jest zdrowszy od tradycyjnego. Polecam

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 85 gram obranego selera
    360 gram mięsa mielonego z szynki
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    4 bułki
    2 łyżki zmielonych płatków owsianych
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka kethupu
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
    2 liście sałaty lodowej
    4 plastry pomidora
    4 plastry białej cebuli
    1 mały ogórek konserwowy
    olej do posmarowania burgerów
    Dekoracja
    Plastry czerwonej cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Kanapki

Domowy burger z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy mięso mielone, starty seler, jogurt naturalny, jajko, zmielone płatki owsiane, bułkę tartą, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
    Z masy formujemy 4 burgery ( użyłam obręczy ) kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temp.180 minut przez 1 godzinę i 30 minut.
    Po godzinie pieczenia posmarować burgery olejem. Pomidor, obie cebule, ogórek kroimy na plastry. Bułki kroimy i składamy burgera : 1/2 bułki, majonez, pół liścia sałaty lodowej, burger, cebula, pomidor, ogórek, ketchup, 1/2 bułki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować