kokosowe malibu

4.5 (182 ocen)

  • 200 godz.

domowe alkohole zawsze sa dobre

  • 200 godz.

Składniki:

  • 500 ml wodki
    1 puszka mleczka kokosowego
    1 puszka mleka skondensowanego slodzonego
    200 g wiorek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Alkohole Likiery Malibu

Kokosowe malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wiorka wsypac do sloika, zalac alkoholem, zakrecic i wstawic do lodowki na 3-4 dni. Po tym czasie wiorka przesypac na sitko, odcedzi, dobrze wycisnac. Spirytus przelac do butelki, do niego wlac do butelki, dodac mleczka, dokladnie wymieszac. Schlodzic w lodowce.

Porady

Po odcisnieciu wiorek z alkoholu zalalam je na 1 godz mlekiem skondensowanym i odcisnelam. Wiorka nabraly lepszego smaku i wykorzystalam je pozniej do bounty dla doroslych :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Kokos Likier kokosowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować