Likier kokosowy malibu

4.48 (161 ocen)

To kremowy, gęsty, słodki, pyszny likier. Ja wolę, gdy likier jest bardziej gęsty, dlatego dłużej go miksuję, ale należy uważać - gdy mleko ubijemy za mocno, możemy mieć problem z wylaniem likieru z butelki ;)

Składniki:

  • 250 ml spirytusu lub 1/2 l wódki
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    1 puszka mleczka kokosowego
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Nalewki Likiery Malibu

Likier kokosowy malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko lekko ubijamy mikserem. Gdy się spieni, cienką strużką dodajemy alkohol i wymieszamy. Na koniec przelać do butelki. Likier chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Likier Likier kokosowy Alkohol Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować