Dip z pieczonych warzyw- Fit

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wiosenne, grillowe dni wręcz prosiły się o stworzenie dipu do chipsów i chrupiących warzyw. Dip jest prosty i wyrazisty w smaku, więc nie pozostaje Ci już nic, tylko go zrobić ;). Danie idealne dla osób na diecie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki (oczywiście możecie je podwoić)

    - 1 mały bakłażan
    - 1 mała papryka
    - 2 ząbki czosnku
    - 4 pomidorki koktajlowe
    - ćwiartka cytryny
    - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
    - 1/2 natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip

Dip z pieczonych warzyw- fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dip z pieczonych warzyw- Fit 1. Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (bakłażana, paprykę), dodajemy obrane ząbki czosnku, pomidorki koktajlowe i ćwiartkę cytryny. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa mieszamy w foremce i pieczemy przez około 30 minut.
  • Dip z pieczonych warzyw- Fit 2. Zostawiamy warzywa, by wystygły. Pietruszkę siekamy i zostawiamy ją do dekoracji. Warzywa blenderujemy, dodajemy pieprz i wyciskamy upieczoną cytrynę. Przekładamy wszystko do miseczki i posypujemy pietruszką.

Porady

Jeżeli mamy tylko taką ochotę warzywa te możemy grillować, zamiast piec. Dip ten idealnie komponuje się do wszystkiego rodzaju przekąsek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować