Dip do pieczonych ziemniaków i innych warzyw

3 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone ziemniaki (zwłaszcza te prosto z ogniska) to smak niejednych wakacji.
Podane z sosem, który proponuję to "niebo w gębie". Do dipu można dodać, ewentualnie ząbek czosnku dla podbicia smaku, a równie dobrze smakuje bez niego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie jogurtu greckiego około 400 gram
    - 4 - 5 sztuk kiszonych ogórków
    - sól
    - czarny pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Sosy

Dip do pieczonych ziemniaków i innych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • diydowDIPdopieczonychziemniakówiinnychwarzywarzyw4 1. Ogórki wraz ze skórką ścieram na tarce o drobnych oczkach
    i mieszam je z jogurtem.
    Doprawiam solą i pieprzem (i mieszam z ząbkiem czosnku jeśli zdecydowałam się go dodać) wg uznania i już.
    Sos gotowy.

Porady

Ten dip jest idealny do maczania w nim np. marchewek pokrojonych w słupki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Ogórek

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować