Dip z awokado, szpinaku i serka wiejskiego

5 (7 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, kremowy dip z awokado, serka wiejskiego i szpinaku. Tak przygotowany dip jest idealny jako pasta do kanapek, nadzienie do jajek lub nawet sos do spaghetti.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dojrzałe awokado Hass
    200 g serka wiejskiego
    kilka listków szpinaku
    sok z cytryny
    sól morska
    pieprz kolorowy
    plasterki rzodkiewki do posypania
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Dip

Dip z awokado, szpinaku i serka wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia przekładamy serek, obrane awokado i szpinak. Miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posypujemy cienkimi plasterkami rzodkiewki.
    Taki dip świetnie smakuje na świeżym pieczywie, z warzywami pokrojonymi w słupki, na jajkach ugotowanych na twardo lub jako sos do spaghetti. Sposobów jego użycia jest wiele w zależności co wam wyobraźnia podpowiada.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować