Dip z awokado i bazylią

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy dip. Idealny do świeżych warzyw lub nachosów czy paluszków

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 pęczek bazylii
    -3 awokado
    -sok z 1 cytryny
    -150 g chrzanu śmietanowego
    -sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Pesto Dip Krem Pasty

Dip z awokado i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek.
    Awokado podzielić na połówki, usunąć pestki. Miąższ wydrążyć łyżeczką, skropić sokiem cytrynowym. Zmiksować z bazylią na gładką masę. Dodać chrzan, wymieszać. Dip przyprawić do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować