Deser z orzechami i czekoladą.

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Deser gotowy w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • śmietana kremówka 30 %(330 dag)
    pół szklanki orzechów włoskich
    5 dag czekolady mlecznej
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z orzechami i czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Starta czekolada. 1. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Zmielone orzechy. 2. Orzechy zmielić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ,dodać cukru pudru do smaku.
  • 4. Odłożyć 4 łyżeczki startej czekolady do dekoracji.Resztę czekolady i orzechy wymieszać.
  • Warstwa orzechów i czekolady. 5. Na dno pucharków lub szklanek nałożyć połowę orzechów i czekolady.
  • Warstwa śmietany. 6. Nakładamy warstwę śmietany.
  • Druga warstwa orzechów. 7. Nakładamy resztę orzechów i czekolady.
  • Gotowy deser. 8. Dekorujemy pozostałą śmietaną i odłożoną czekoladą.

Porady

Deser podajemy od razu po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować