Deser z masą budyniowo- serową i truskawkami w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy i odstawiamy do stężenia.
Do pucharków dajemy truskawki i zalewamy przestudzona galaretką. Pucharki możemy delikatnie przechylić. Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Budyń mieszamy dokładnie w ok. 100 ml zimnego mleka, aby miało jednolitą konsystencję. Resztę mleka podgrzewamy, pomału wlewamy przygotowany budyń, dodajemy ksylitol i gotujemy na małym ogniu około 3 min cały czas mieszając. Zdejmujemy z gazu i stopniowo dodajemy serek cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji kremu, studzimy. Jeśli masa wydaje nam się mało słodka możemy trochę dosłodzić. Masę wykładamy na galaretkę i dekorujemy. Smacznego!
Komentarze