Deser z galaretki, serka homogenizowanego i puree dyniowego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Zapraszam na pyszny i bardzo prosty deserek z serka homogenizowanego z puree dyniowym i owocową galaretką. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
    1/2 opakowania czerwonej galaretki
    1 szkl gorącej wody
    1 łyżka gęstego puree dyniowego
    1 łyżka mielonych orzechów
    garść orzechów włoskich
    2 łyżki bitej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Deser z galaretki, serka homogenizowanego i puree dyniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy do lodówki. Gdy galaretka jest już lekko stężona, przelewamy ją do szklanek i ponownie wstawiamy do lodówki.
    Serek homogenizowany, mielone orzechy i puree dyniowe przekładamy do miseczki i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy na stężoną galaretkę i odstawiamy do stężenia.
    W międzyczasie orzechy kroimy na drobno. Gotowy deser dekorujemy bitą śmietaną i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować