Deser czekoladowy z kandyzowanymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.100 g śmietany podgrzać na małym ogniu,
dodać połamaną czekoladę,
podgrzewać mieszając, aż się rozpuści,
żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać do śmietany, ostudzić,
2.pozostałą śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać śmietanę z czekoladą, przyprawić przyprawą do deserów,
do foremek na galaretkę wrzucić kilka wiśni kandyzowanych,
zalać porcją masy, wstawić do lodówki na półtorej godziny,
3.foremki wstawiać na chwilę do gorącej wody, a następnie przełożyć deser na talerze,
przy każdej porcji postawić krążek pomarańczy i korę cynamonu,
talerze dookoła udekorować przyprawą do deserów i wiórkami kokosowymi
Komentarze