szybko się go robi i jest pyszniutki, moja inspiracja
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 puszka brzoskwiń
1 puszka ananasa, krążki
2 łyżki mleka w proszku pełnego
10 biszkoptów rozdrobnionych
150 gr serka waniliowego np. Danio
Starta ciemna czekolada, ja dałam posypkę ,ale ona potem przeszkadza przy konsumpcji
Syrop Grenadina dla uzyskania różowego koloru
PONADTO:
1 szklanka smietany 30%
1 łyżka cukru pudru, lub więcej do smaku, tyle, ile lubimy
1 czubata łyżeczka mleka w proszku pełnego do utrwalenia smietany
1 mandarynka
Deser brzoskwiniowo-ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować razem:
2 połówki brzoskwiń, 4 krążki ananasa, ciastka,
serek waniliowy, 2 łyżki mleka w proszku. Zabarwić syropem Grenadina
Pozostałe brzoskwinie, u mnie 6 połówek rozłożyć na krążkach ananasa.
Brzoskwinie wypełnić musem owocowo-serowym.
Smietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem pudrem i mlekiem w proszku.
Za pomocą szprycy cukierniczej udekorować owoce z musem.
Posypać startą ciemną czekoladą.
Pozostały krem nałożyć do szklanego pucharka, udekorować cząstkami mandaryni i bitą smietaną.
Oprószyć startą czekoladą i schłodzić
Deser robi się szybko i jest bardzo smaczny
Komentarze