Deser ananasowy z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kremówkę ubić z cukrem. Na końcu dodać serek mascarpone i krótko zmiksować ze śmietaną na małych obrotach.
2.Ananasa obrać, pokroić w krążki a następnie w małe trójkąciki.
3.Płatki migdałów uprażyć krótko na suchej patelni. Powinny bardzo lekko się przyrumienić, jeśli przegapimy ten moment płatki będą gorzkie.
4.Czekoladę zetrzeć na tarce.
5.Do pucharków nałożyć po łyżeczce konfitury pomarańczowej, następnie po warstwie masy śmietankowej i kawałków ananasa, posypać płatkami migdałów i wiórkami czekoladowymi. Wiórki przykryć kolejną warstwą masy a na wierzch wyłożyć kawałki ananasa i znów posypać płatkami migdałów i czekoladą.
Komentarze