1.Ciasto I: ubijamy pianę
z białek. Ubijając, dodajemy kolejno
cukier, żółtka, mąkę, proszek
do pieczenia i kakao. Pieczemy ok. 40 minut w temp.
180 °C. Upieczone ciasto przekrawamy
na 2 części. Przygotowujemy
galaretkę według przepisu
na opakowaniu.
2.Ciasto II: ubijamy pianę
z białek. Dalej ubijając, dodajemy
cukier, żółtka, mąkę i proszek
do pieczenia. Pieczemy ok.
30 minut w temp. 160 °C.
W upieczonym cieście wykrawamy
szklanką dziurki.
3.Masa: na mleku gotujemy
budyń z dodatkiem cukru. Studzimy.
Masło ucieramy, dodając
stopniowo budyń.
4.Przekładanie: na ciasto kakaowe
wykładamy połowę masy.
Przykrywamy plackiem z dziurkami.
Dziurki zalewamy gęstniejącą
galaretką. Rozsmarowujemy
drugą połowę masy
i przykrywamy plackiem kakaowym.
Polewamy polewą.
Komentarze