Czosnkowy makaron z gulaszem paprykowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Makaron z pikantnym gulaszem paprykowym to propozycja na szybki codzienny obiad, zamiast słodkiej papryki można doprawić danie pastą paprykową zyska na smaku, potrawa choć jest dość kaloryczna to smaczna !

  • 45 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu szerokie wstążki z czosnkiem niedźwiedzim
    1/2 kg fileta z kurczaka
    1 szklanka bulionu
    50 ml czerwonego wina
    1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    1 marchewka
    mała puszka pędów bambusa
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki oliwy
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
    1/2 łyżeczki majeranku
    mielony pieprz syczuański do smaku
    sól lub jarzynka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czosnkowy makaron z gulaszem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy makaron 1. Makaron gotujemy all dente z łyżką oliwy wg instrukcji podanej na opakowaniu,odcedzamy przelewamy wodą i trzymamy w ciepłym miejscu.
  • Dusimy mięso 2. Gulasz:
    Filet z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w kostkę razem z obraną cebulą i czosnkiem.Oprószamy przyprawami mieszamy .W rondelku rozgrzewamy oliwę wrzucamy doprawione mięso dusimy pod przykryciem około 10 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i marchewkę oraz osączone z puszki pędy bambusa, podlewamy bulionem oraz winem i dusimy około 15 minut, dodajemy koncentrat mieszamy, doprawiamy jarzynką lub solą oraz zmielonym pieprzem syczuańskim.
    Podajemy z ciepłym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować