Czerwone curry z rybą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę podzielić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z limonki i posmarować łyżeczką pasty curry, obsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać pastę curry, koncentrat, sos rybny, fasolkę oraz pokrojoną na cienkie półplasterki cukinię. Gotować kilka minut, aż sos zacznie gęstnieć, a warzywa będą lekko miękkie. Dodać krewetki i rybę. Pogotować 2-3 minuty na wolnym ogniu. Curry podawać z ugotowanym ryżem basmati, posiekaną kolendrą oraz cząstkami limonki.
Porady
Do curry możecie dodać dowolną białą rybę. Świetnie sprawdzi się tutaj np. dorsz.
Czerwoną pastę curry można zastąpić żółtą lub zieloną, według uznania.
Komentarze