CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Czekoladowy, kolorowy sernik z musem malinowym. Sernik z kruszonką,bardzo pyszny.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto czekoladowe:
    -200 g. gorzkiej czekolady
    -250 g. masła
    -200 g. cukru
    -6 jajek
    -300 g. mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 łyżka kakao

    masa serowa:
    -1 kg. sera imperialu-tłustego
    -4 jajka
    -1 szklanka cukru
    -250 ml. śmietany 18 %-gęstej

    do 1/2 masy serowej:
    1/ 1 biała czekolada+50 g. masła+1 budyń śmietankowy
    2/ 1 gorzka czekolada+50 g. masła+1 budyń czekoladowy

    masa malinowa:
    -0,5 l. frużeliny malinowej
    -1 budyń malinowy

    posypka:
    -100 g. masła
    -100 g. cukru
    -2 łyżki mąki
    -200 g. kokosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowy sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM 1. ciasto- Masło, połowę cukru i czekoladę rozpuścić nad parą i ostudzić. Dodać tu żółtka, wymieszać, przesiać mąkę z proszkiem i kakao, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru. Dodawać do ciasta porcjami i wymieszać. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
  • CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM 2. masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i śmietaną. Podzielić po połowie do dwóch misek. Do jednej dodać rozpuszczoną białą czekoladę z masłem i ostudzoną. Przesiać tam budyń biały i wymieszać. Do drugiej części masy serowej dodać ostudzoną gorzką czekoladę z masłem i budyń czekoladowy. Kłaść dużą łyżką na przemian, jedną obok drugiej kolorowej masy.
  • CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM 3. masa malinowa-Frużelinę z malin, wymieszać z przesianym budyniem malinowym. Poukładać między kolorowym serem.
  • CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM 4. posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką a na koniec z kokosem. Rozsypać po serniku.
  • CZEKOLADOWY SERNIK Z MUSEM MALINOWYM 5. Piec ok.45 min. w 175 *, przykryć papierem i piec jeszcze z 15 min. Kroić na drugi dzień, ale najpierw oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować