Czekoladowy sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto- Masło, połowę cukru i czekoladę rozpuścić nad parą i ostudzić. Dodać tu żółtka, wymieszać, przesiać mąkę z proszkiem i kakao, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru. Dodawać do ciasta porcjami i wymieszać. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i śmietaną. Podzielić po połowie do dwóch misek. Do jednej dodać rozpuszczoną białą czekoladę z masłem i ostudzoną. Przesiać tam budyń biały i wymieszać. Do drugiej części masy serowej dodać ostudzoną gorzką czekoladę z masłem i budyń czekoladowy. Kłaść dużą łyżką na przemian, jedną obok drugiej kolorowej masy.
3.masa malinowa-Frużelinę z malin, wymieszać z przesianym budyniem malinowym. Poukładać między kolorowym serem.
4.posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką a na koniec z kokosem. Rozsypać po serniku.
5.Piec ok.45 min. w 175 *, przykryć papierem i piec jeszcze z 15 min. Kroić na drugi dzień, ale najpierw oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze