Sernik z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny sernik. Moja rodzina go uwielbia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    herbatniki 250 g,
    masło 100 g,
    Masa serowa:
    ser na sernik 1 kg,
    cukier 1 szk,
    jajka 4 szt,
    budyń waniliowy 1 op,
    śmietana 30 % 100 ml,
    Mus malinowy:
    maliny 100 g,
    cukier 1 łyżka,
    Dodatkowo:
    cukier waniliowy,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z musem malinowym 1. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Masło roztopić i przelać do herbatników, wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
  • Sernik z musem malinowym 2. Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i zmiksować. Dodać śmietanę oraz budyń i całość chwilę zmiksować. Następie do masy twarogowej dodawać cały czas miksując po jednym jajku. Masę wylać na herbatniki.
  • Sernik z musem malinowym 3. Maliny zmiksować, następnie przetrzeć przez sitko aby usunąć ziarnka. Dodać cukier i wymieszać. Na masie serowej wykładać łyżeczką mus malinowy.
  • Sernik z musem malinowym 4. Drugą stroną łyżeczki (a najlepiej wykałaczką) zrobić kilkanaście ósemek aby rozprowadzić mus malinowy.
  • Sernik z musem malinowym 5. Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni. Po ostudzeniu sernik posypać cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować