Sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Masło roztopić i przelać do herbatników, wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
2.Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i zmiksować. Dodać śmietanę oraz budyń i całość chwilę zmiksować. Następie do masy twarogowej dodawać cały czas miksując po jednym jajku. Masę wylać na herbatniki.
3.Maliny zmiksować, następnie przetrzeć przez sitko aby usunąć ziarnka. Dodać cukier i wymieszać. Na masie serowej wykładać łyżeczką mus malinowy.
4.Drugą stroną łyżeczki (a najlepiej wykałaczką) zrobić kilkanaście ósemek aby rozprowadzić mus malinowy.
5.Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni. Po ostudzeniu sernik posypać cukrem waniliowym.
Komentarze